Życie szkolne z konieczności przeniosło się do sieci. Uczniowie odbywają wszystkie e-lekcje, zgodnie z wytycznymi Ministerstwa Edukacji Narodowej. Codzienna praktyka przynosi ciekawe inicjatywy związane z tą formą nauczania. Ponieważ problemem numer 1 w skali globalnej jest pandemia koronawirusa i ważne przesłanie #ZostanWDomu, młodzież z klas gastronomicznych wykonała zdalnie zadanie, polegające na opracowaniu menu na obiad rodzinny i specjalnie dla seniora, uwzględniając trudne realia tegorocznych świąt. Wykonane prace należało udokumentować fotograficznie i przesłać do oceny wraz z opisem przygotowanych propozycji. Nauczycielka Katarzyna Grabusińska, pod kierunkiem której kształcą się przyszli gastronomicy, wysoko oceniła inwencję i kreatywność uczniów, którzy po raz pierwszy muszą zmierzyć się z e-nauczaniem. Ale jest dobrze!

  

button

sziennik

KP

 Odziały Przygotowania Wojskowego

OPW logo 

Branżowe Odziły Wojskowe

 2 2 1