8 czerwca 2019r. uczennica klasy 3tc Martyna Piwońska uczestniczyła w Finale VIII Edycji Ogólnopolskiego konkursu dlasszkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona  Nazwa Pochodzenia, Chronione Pochodzenie Geograficzne oraz gwarantowana tradycyjna specjalność. Organizatorem konkursu było Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Stowarzyszenie Polska Inicjatywa Kulinarna. 

logo MONfr wp logo 237070a 777756

 

 

 

 

„Pilotażowego programu wspierania szkół ponadgimnazjalnych prowadzących Piony Certyfikowanych Wojskowych Klas Mundurowych” otrzymała z Ministerstwa Obrony Narodowej dofinansowanie zadań szkoleniowych i inwestycyjnych placówki na rzecz realizacji przedmiotu „Edukacja Wojskowa”.

 2

11