"Kuchnia polska na Mazowszu” - pod takim hasłem odbył się X Ogólnopolski Konkurs Gastronomiczny w Warszawie. Rywalizacja była skierowana do uczniów szkół średnich o kulinarnym profilu kształcenia. - Uczniowie Technikum im. 72 Pułku Piechoty uczący się na kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych zajęli trzecie miejsce na 12 szkół, które organizatorzy wskazali na podstawie oceny przygotowanych potraw. Należało wykonać potrawę staropolską w nowoczesnym wydaniu. Uczennice: Julia Podsiadło, Sara Jeżyna i Martyna Piwońska, postanowiły przygotować lina sous vide oraz udziec z indyka faszerowany ziołami ogrodowymi na purree dyniowym, glazurowanym warzywami korzeniowymi. Serdecznie gratulujemy zajecia 3 miejsca, i liczymy na kolejne  pyszne sukcesy!

 






button

sziennik

KP

 Odziały Przygotowania Wojskowego

OPW logo 

Branżowe Odziły Wojskowe

 2 2 1